OZONSKA DEZINFEKCIJA

OZONSKA DEZINFEKCIJA

Dezinfekcija vode ozonskom dezinfekcijom koristi oksidirajuća svojstva ozona protiv mikroorganizama kao što su bakterije, gljivice, virusi i alge. Ozon je najjači oksidans koji se može koristiti u dezinfekciji vode. Agresivna forma kisika dokazala se u borbi protiv svih vrsta bakterija i mikroorganizama u obradi pitke vode i procesne vode. Osim toga, ozonska dezinfekcija ima jasne prednosti u odnosu na konvencionalnu i često korištenu dezinfekciju vode klorom. Ovaj tip dezinfekcije vode također razgrađuje druge tvari koje reagiraju s kisikom. To uključuje sve huminske tvari, organske tvari, pesticide, cijanide, fenole ili čak plinove poput vodikovog sulfida.

Dezinfekcija vode putem ozonske dezinfekcije Kombinacijom UV zračenja i ozonske dezinfekcije naši sustavi mogu se koristiti za dezinfekciju vode u većim bazenima, plivalištima, ribnjacima i drugim otpadnim vodama zagađenim nečistoćama. Dok se prozirna voda dobro dezinficira UVC zrakama, čestice u vodi slabe zrake i smanjuju njihovu učinkovitost. Zamućena voda, posebno, dezinficira se zračenjem UV svjetla i ozona, bez klorina ili drugih kemikalija. Patogeni mikroorganizmi, bakterije, virusi, gljivice i mikroorganizmi, bivaju uništeni ili onesposobljeni.

Dezinfekcija vode u ribnjacima uz pomoć ozona Za obradu vode u ribnjacima s visokim biološkim unosom, kombinacija UVC zračenja i ozona pokazala se uspješnom. Razvili smo PURE O3 LP sustav dezinfekcije vode posebno za te potrebe 2016. godine. Naši sustavi dezinfekcije vode su kvalitetni proizvodi koji se sastoje od visokokvalitetnih komponenti, a montiraju se u Gera-i.

Karakteristike ozonskog sustava pročišćavanja vode PURE O3 / PURE O3 LP uključuju:

1. Njemački kvalitet proizvoda: Proizvod je visoke kvalitete i proizveden prema visokim njemačkim standardima.
2. Korištenje isključivo visokokvalitetnih materijala: Sustav koristi materijale visoke kvalitete kako bi osigurao pouzdanost i trajnost.
3. Razvijen i proizveden od strane UST GmbH u Gera-i: Sustav je razvijen i proizveden od strane tvrtke UST GmbH, što ukazuje na njegovu pouzdanost i kvalitetu.
4. Visoka učinkovitost dezinfekcijskog učinka: Sustav pruža visoku učinkovitost u dezinfekciji vode, čime osigurava sigurnost pitke vode ili vode za druge svrhe.
5. UVC zračenje podržano ozonom: Sustav koristi UVC zračenje zajedno s ozonom kako bi učinkovito dezinficirao vodu.
6. Praktičan dizajn jedinice (montiran na okvir od nehrđajućeg čelika): Dizajn sustava je praktičan i pouzdan, a jedinica je montirana na okvir od nehrđajućeg čelika za dodatnu izdržljivost.
7. Varijabilna kontrola ozona putem optičkog protoka: Sustav omogućuje prilagodbu razine ozona putem optičkog protoka, što omogućuje preciznu kontrolu dezinfekcije.
8. LED upravljanje i brojač radnih sati kao standardna oprema: Sustav uključuje LED kontrolu i brojač radnih sati kao standardne značajke za jednostavno praćenje i upravljanje.
9. Potpuna dezinfekcija bez klorata: Sustav omogućuje potpunu dezinfekciju vode bez potrebe za kloratima ili drugim kemikalijama, što može biti korisno za očuvanje okoliša i zdravlje.

Ove karakteristike čine ozonski sustav pročišćavanja vode PURE O3 / PURE O3 LP učinkovitim alatom za dezinfekciju vode za različite svrhe.

Pošaljite upit:
info@vode.hr
info@primotronic.hr